19 Januari 2020 waren we met 6 deelnemers van Taekwon-do Den Hoorn en 1 scheidsrechter aanwezig op de goed georganiseerde en sportieve Open Valkenswaardse kampioenschappen. Op het onderdeel tuls lieten we het dit keer een beetje liggen maar dat werd met sparren weer helemaal goed gemaakt! De bekers zijn weer prachtig zoals elk jaar op dit toernooi. Dank aan Henny van Zon en de rest van de organisatie. Volgend jaar zijn we er weer bij op de 30e editie!

De resultaten:

Tuls:

 

Michel 3e plaats

Sparring:

Aisha 1e plaats
Sara 1e plaats
Senna 2e plaats
Leusha 2e plaats
Rick 3e plaats

 

 

We waren afgelopen zondag 24 november 2019 met een geweldige groep van 25 deelnemers van Den Hoorn aanwezig op het 19e Open Haaglanden toernooi georganiseerd door Choi Yong in het zuiderpark Campus. Een schitterend toernooi op 8 velden in een prachtig complex. Uniek was dat we met een enorme groep waren
waaronder heel veel hele jonge debutanten. En wat hebben ze het goed gedaan zeg! De een met prijs en de ander zonder maar met een hele ervaring rijker. Je eerste wedstrijd en dan gelijk op een groot toernooi staan. Een hele prestatie!

 

Dank aan de organisatie die weer een strak, gezellig en goed georganiseerd toernooi heeft neergezet.

In totaal hadden we 24 podiumplaatsen

Tuls: non-contact sparring:

Safiya 1e plaats tiger
Tanja 1e plaats Vera 1e plaats
Shainelly 2e plaats. Isabelle 1e plaats
Jaya 2e plaats Hannah 3e plaats
Yi Ning 3e plaats

Punt stop sparring: doorgaand sparring:

Aisha 1e plaats Celine 1e plaats
Tanja 1e plaats. Rick 2e plaats
Rick 1e plaats Shainelly 2e plaats
Andrei 1e plaats. Damine 2e plaats
Tyshaina 1e plaats. Tyshaina 2e plaats
Celine 2e plaats
Roufaida 2e plaats
Sara 2e plaats
Damine 2e plaats
Emiel 3e plaats
Jaya 3e plaats

 

 

Terugkijkend op een geweldig avontuur van 5 dagen met Team NL op de Open World Championships van de ITF Union in Sardinië. Team NL wist maar liefst 12 medailles binnen te slepen. 4x goud, 4x zilver en 4x brons. Trots op de deelnemers, coaches en support, waarmee we dit 6 daagse avontuur hebben beleefd en de onvoorwaardelijke steun en geweldige omgang met elkaar die er voor gezorgd heeft dat we een geweldige prestatie hebben kunnen neer zetten. Iedereen ontzettend bedankt die dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Resultaten deelnemers Den Hoorn:

Andrei goud sparring en zilver tuls
Leusha brons sparring
Senna zilver sparring
Aïsha brons sparring en brons tuls
Michel goud tuls

 

zondag 14 april 2019 zijn wij met circa 12 leden van Taekwon-do Den Hoorn aanwezig geweest bij de Open Kwan training van onze vrienden van Cheo Go Kwan uit Rotterdam. Vanwege hun 2-jarige bestaan organiseerde zij een 3 uur durende open training waar veel beoefenaars op af kwamen en het was dan ook een gezellige en leerzame bijeenkomst!  Onder leiding van Sahyun Colin , Sabum Marcel , Sabum Jamil en Boosabum Samantha werd er een heel divers programma neergezet voor jong en oud.  We verheugen ons al weer op de volgende editie!

 

 

afgelopen 30 maart 2019 warenwe met 8 deelnemers op de Royal Dutch Open Championships in Alphen a/d Rijn. Een prachtig toernooi met circa 450 deelnemers uit 7 landen. Op 6 velden werd er gestreden op verschillende onderdelen. Er waren een hoop bekende en gezellige mensen om weer te zien en ook de prestaties van onze deelnemers waren super! Alles moest uit de kast getrokken worden om hier een prijs mee naar huis te slepen. Bij sommige is dat gelukt en bij andere helaas dit keer niet. Maar dat lag zeker niet aan hun inzet! De medaille resultaten:

Leusha 1e plaats sparring
Andrei 2e plaats sparring
Rick 3e plaats sparring
Senna 2e plaats Tuls en 3e plaats sparring

 

 

Afgelopen zondag 20 januari hebben we deelgenomen aan het Open Valkenswaardse toernooi. Op het goed georganiseerde toernooi ( 29e editie) met ruim 200 deelnemers kon worden gestreden voor schitterende bekers! Met 5 deelnemers wisten we er 7 te bemachtigen:

Leusha 1e sparring
Aïsha 1e sparring
Andrei 1e sparring en 2e tuls
Sara 2e sparring
Senna 2e sparring

En als klap op de vuurpijl mochten we als Taekwon-do Den Hoorn de sportiviteitsprijs in ontvangst nemen. Een prachtige beker en titel! 👊🥋💪

 

 

 

Zaterdag 12 januari waren we met 13 deelnemers te gast op het 1e oliebollen toernooi in Rotterdam, georganiseerd door onze vrienden van Cheo Go Kwan. Het toernooi was een succes! Alles tot in de puntjes geregeld! Er werd in poules gestreden en je kwam tegen iedereen uit je poule een keer uit! Heel fijn om meerdere partijen te kunnen draaien. Voor sommige was het hun allereerste wedstrijd en voor sommige de allereerste in de A klasse! Een goede manier om ervaring op te doen en je tactiek evt aan te passen. De sfeer op het toernooi was super en ook de organisatie was top! We kijken nu al uit naar de volgende editie.

 

 

Afgelopen zondag 25 november hebben we deelgenomen aan het 17e Open Haaglanden toernooi. Het toernooi werd gehouden op een nieuwe en schitterende locatie "Sportcampus Zuiderpark".  In een prachtige hal met maar liefst 8 velden streden we met 11 deelnemers van Taekwon-do Den Hoorn met vele andere clubs uit het land voor die prachtige bekers. Het was een sportief en gezellig toernooi en de organisatie heeft  er alles aan gedaan om dit te bewerkstelligen. Het resultaat voor onze club mag er ook wezen! Maar liefst 12 prijzen. 4x 1e plaats, 7x 2e plaats en 1x 3e plaats op de verschillende onderdelen is fantastisch! Voor sommige was dit hun debuut op een groot toernooi en wat hebben ze het goed gedaan. Ook de steun onderling en het aanmoedigen van elkaar maakt het allemaal nog mooier!   Onderstaand de behaalde resultaten: 

( afkorting: p.s.= punt stop.  d.g.= doorgaand systeem)

Sara  Hotsma : 1e plaats sparren p.s.

Rufaida el Yousfi: 1e plaats sparren d.g.

Damine el Yousfi: 3e plaats sparren d.g.

Salena Commers:  2e plaats d.g.

Aisha Braham :   1e plaats p.s.   2e plaats d.g.

Leusha Kalasok: 2e plaats p.s.  2e plaats. d.g.

Tanja Kester :  1e plaats  p.s.  2e plaats d.g.

Rick Schreuder     :  2e plaats d.g.

Andrei Kalasok:  2e plaats p.s.

 

Femke en Senna helaas dit keer niet in de prijzen maar wat hebben ze hun best gedaan!  Op naar het volgende toernooi!

 

 

 

Op 6 en 7 0ktober 2018  zal Team NL meedoen aan de Europese kampioenschappen in Polen. Een 4-tal leden van ons maken deel uit van dit gedreven team. Afgelopen maanden is er keihard getraind zowel in de eigen Dojang als op verschillende locaties in het land. We hebben geweldige coaches die er voor zorgen dat we het maximale uit ons kunnen halen. We vertrekken op 4 oktober en zullen op 8 oktober weer terug zijn. We houden jullie op de hoogte! Een uitgebreid verslag van het EK kun je op de homepage vinden!

13/m 15 april

Was het weekend van het Taekwon-do kamp in Oostvoorne samen met onze vrienden van Cheo Go Kwan uit Rotterdam. We hebben hier erg naar uit gekeken en na alle voorbereidingen was het dan eindelijk zover. En het was in een woord " geweldig"!   Op vrijdagmiddag kwamen de deelnemers aan en werden de slaapplekken in orde gemaakt. De deelnemers werden ingedeeld in teams en daarna werd er gegeten.  Daarna werd er een spel gedaan en het kampvuur kon uiteraard ook niet ontbreken. Rond 11:00 uur was het tijd voor de griezeltocht!  De kleintjes die het niet aandurfde konden lekker knutselen en zo al wat voor de bonte avond maken. Zaterdagochtend om half zeven werd iedereen op gepaste wijze gewekt:):) en was het tijd voor een bootcamp! Daarna onbijt en even een rustmoment want er stond nog veel op de agenda. 's Middags was het tijd voor een uitgebreide sessie Taekwon-do waarbij diverse onderdelen werden beoefend.  Vanavond stond de bonte avond op het programma en die was helemaal top! Iedereen uitgedost in Disco Carnaval stijl. Zondagochtend werden de deelnemers weer op gepaste wijze gewekt om half zeven en werd de tweede bootcamp gestart. In de middag nog een leuke competitiemiddag gehad en levend stratego.  Eigenlijk teveel om op te noemen heeft dit kamp gemaakt tot een kamp wat zeker voor herhaling vatbaar is en waar nog lang aan terug gedacht zal worden!  Volgend jaar weer!  een link naar alle foto's kun je elders op de website terug vinden.

 

 

02 april 2018

 

Op 15 maart hebben we met een klein clubje deelgenomen aan de German Open Championsships in Heek Duitsland. Met 3 deelnemers en 2 coaches was het een super gezellig en sportief weekend in Duitsland en namen we ook nog 5 prijzen mee naar huis. Een 1e en een 3e plaats met het onderdeel sparren en een 1e, 2e en 3e plaats met het onderdeel tuls. Ook was dit het toernooi om de nieuwe fotocamera te testen en voor de eerste keer zijn er aardig wat mooie actiefoto's uitgekomen. Dat beloofd wat voor de aankomende toernooien:)

23 Februari 2018

 

Op 17 Februari hebben we deelgenomen aan de Jan Koster Bokaal. Dit toernooi wat voor het eerst werd gehouden was voor ons een thuiswedstrijd. Het toernooi vond plaats bij onze vrienden van TKD Mac delft. De organisatie was top en de sfeer en sportiviteit was dat ook!  Voor een aantal van ons was het de allereerste keer op een toernooi en wat hebben die kanjers het goed gedaan!  

 

27 Januari 2017

Op 21 januari hebben we deelgenomen aan de Open Valkenswaardse. Met 13 deelnemers zijn we naar dit gezellige en prima geregelde toernooi vertrokken en we hebben een top dag gehad! Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan en dat resulteerde ook weer in vele prijzen die mee terug naar Den Hoorn werden genomen. Wat een joekels van bekers had de organisatie voor dit toernooi beschikbaar gesteld.  

 

2 december 2017

Zondag 27 november heeft Taekwon-do Academy Den Hoorn meegedaan aan het zestiende Open Haaglanden toernooi. Met maar liefst 19 deelnemers van onze vereniging onder de vleugels van Sabum Marco v.d. Bos en Ella, werden er maar liefst 14 prijzen binnen gesleept op de verschillende onderdelen: sparren, tuls en non-contact sparren. Buiten alle prijzen was het vooral een leuke en sportieve dag voor iedereen. Dit toernooi had alle elementen: sportiviteit, respect en gezelligheid! En dat met meer dan 300 deelnemers. 

Op de foto Boosabum en Sabum Dijkhuizen van Choi Yong( links) die dit mooie toernooi hebben georganiseerd. Samen met een selectie van de deelnemers van Taekwon-do Academy Den Hoorn en uiteraard Ella en Sabum Marco. Helaas is het in de hectiek niet gelukt een groepsfoto van alle deelnemers te maken, maar ook alle lof voor hen!

 

3 oktober 2017

in de week van 25 september t/m 1 oktober heeft het WK taekwondo in Barneveld plaats gevonden.  Het was een spektakel met vele deelnemers vanuit alle windstreken van de wereld. Wat een geweldig toernooi heeft de organisatie hier neergezet! Alles top geregeld en ook de sfeer was uitstekend!  Met 4 deelnemers hebben we hieraan deelgenomen en niet geheel zonder verdiensten:

Sabum Marco van den Bosch  2e plaats sparring zwarte band

Francois van Dijk  1e plaats sparring color belts

Michel Braham     3e plaats tuls  color belts  

Arie  Bergwerf    helaas geen prijs maar heeft alles gegeven en een geweldige partij neergezet!