Toelichting beleid en  preventieve  coronamaatregelen Taekwondo Den Hoorn            

 

Beste ouders/verzorgers/leden,

Via deze weg willen we graag iedereen binnen onze vereniging een toelichting geven over de aanpak die we bij Taekwondo Den Hoorn hanteren, de achterliggende gedachten en zo ook een eenduidig beleid neerzetten.

Het liefst zijn we natuurlijk alleen maar bezig met Taekwon-do en alle mooie dingen die daarbij horen. Helaas is de praktijk al geruime tijd anders. Gelukkig mogen we gewoon weer als vanouds in onze Dojang trainen en lesgeven maar daarnaast zijn we ook constant bezig met een zo’n veilig mogelijke situatie creëren voor de leden en daardoor ook voor hun gezin/familieleden. We hebben te maken met steeds weer veranderende maatregelen vanuit de overheid, regels vanuit de verhuurder maar ook met steeds weer oplopende besmettingen. Dagelijks komen er nu berichten uit onze directe omgeving en het komt steeds vaker dichtbij . Veel kinderen van de scholen en kinderopvang om ons heen en gelukkig nog maar een enkeling binnen onze vereniging.  Gelukkig worden de meeste kinderen hier niet erg ziek van maar het blijft zich zo verspreiden etc. Regelmatig hebben we hier met ons team gesprekken over. Wat zijn de risico’s op dit moment en hoe kunnen we ze zoveel mogelijk beperken zonder dat dat veel invloed heeft op de lessen? We willen het voor de leden zo “normaal” als mogelijk en veilig mogelijk houden. Aan de andere kant willen we ook een zo veilig mogelijke omgeving voor de leden maar ook voor het team van instructeurs die als vrijwilligers met veel passie en liefde Taekwon-do willen blijven overbrengen. Zij bevinden zich met veel kinderen in 1 ruimte en vaak dicht op elkaar. Daar ontkomen we niet aan. Een verkoudheid of, erger nog, een besmetting bij 1 van hun kan verstrekkende gevolgen hebben, niet alleen voor de gezondheid en privé situatie maar ook voor het uitvoeren van het dagelijkse werk. (Denk hierbij o.a. aan het werken met kwetsbare mensen). Maar ook het doorgaan van de Taekwon-do lessen of andere activiteiten zou op losse schroeven komen te staan wat iedereen weer treft. Een onschuldige verkoudheid in deze tijd zorgt er helaas al voor dat er getest moet worden en er mensen thuis moeten blijven tot de uitslag.  Dit is ook een reden waarom wij naast de geldende maatregelen een eigen protocol en regels aanhouden hoe om te gaan met (verkoudheids) klachten en het deelnemen aan de les. Anders dan bijvoorbeeld de scholen of de opvang maar gericht op een zo’n veilige mogelijke omgeving voor ons allemaal tijdens onze lessen. We houden de situatie in de gaten en zullen dit beleid aanpassen aan de huidige situatie zodra dit nodig en/of mogelijk is. Bedankt voor jullie begrip en we hopen snel op  betere en minder strenge tijden.

 

Regels bij verkoudheidsklachten of symptonen

  • Bij (verkoudheids) klachten ( hoesten, niezen, loopneus, keelpijn, hoofdpijn etc) kan er niet worden deelgenomen aan de les. Ook niet bij milde klachten.
  • Mocht een leerling klachten ontwikkelen of hebben tijdens de les dan zullen we deze naar huis sturen. Bij kinderen wordt er contact opgenomen met een ouder/verzorger
  • Als huisgenoten in quarantaine zitten dan komen we ook niet naar de les.
  • Bij een positieve test worden wij graag geinformeerd als de leerling in de week daarvoor bij de les aanwezig is geweest.
  • Na een positieve test mag je na minimaal 7 dagen en nadat je ook minimaal 24 uur geheel klachtenvrij bent weer deelnemen aan de les.

Bij vragen kun je altijd contact opnemen via de email: taekwondodenhoorn@gmail.com

 

laatst gewijzigd 23-11-2021