Betreft: informatie betreft Open World Championships ITF HQ

Zoals bij de meeste van jullie wel bekend worden er in november de Open World Championships van ITF HQ gehouden in Birmingham. Uiteraard was onze interesse al gelijk gewekt toen we dit hoorde. We hebben al wat WK’s en EK’s meegemaakt de afgelopen jaren en het is altijd weer een geweldig avontuur.  Ook hebben we van diverse leden die op regelmatige basis de overige toernooien bezoeken, gehoord dat zij wel ambitie hebben om hieraan te willen deelnemen indien mogelijk. We hebben een selectie gemaakt van deelnemers die hiervoor in aanmerking komen en willen jullie via deze weg verder infomeren.  We volgen al een tijdje alle info en we hebben contact opgenomen met de organisatie omdat er nog een hoop onduidelijk was wat betreft de onderdelen en kosten etc. We hebben eindelijk wat antwoorden gekregen en er is een hoop meer duidelijk.  Hieronder een opsomming van de informatie die nu bekend is.

Het WK wordt  gehouden van donderdag 9 november t/m zondag 12 november 2023 in Birmingham Engeland. De onderdelen voor de dangraad houders zullen op deze dagen worden afgewerkt. Dat betekend dat je op woensdag 8 november aan moet komen en op maandag 13 november weer vertrekt. Vanuit de organisatie wordt er een early bird package(prijs geldig tot 30 juni) voor zowel de deelnemers als toeschouwers aangeboden voor 590 pond (679 euro). Hiervoor krijg je 5 overnachtingen met ontbijt, vervoer tussen de accommodatie en de sporthal op alle dagen, toegang tot de sporthal op alle dagen en toegang tot de afterparty.  Dan komen er nog de deelname kosten. Voor de dangraad houders is dit 120 pond (138 euro) ongeacht het aantal individuele onderdelen waar je aan mee doet.  Sparring, Tuls, powerbreaking (vanaf 14 jaar) en Special Techniques ( vanaf 14 jaar). Wat betreft het vliegticket zouden we op ongeveer 250 euro per persoon komen. Dit was de goedkoopste prijs op het moment dat we dit hebben gecheckt. Het is wel slechts een richtprijs en kan dus afwijken. Dan moet je natuurlijk ook nog rekening houden met de bijkomende kosten van het vervoer van de luchthaven naar de accomodatie en terug, maar ook de kosten voor lunch en avondeten komen er nog bij.

*Belangrijk: Voor dangraadhouders geldt dat ze tul 10, 11 en 12 ( Kwang-Gae, Po-Eun en Ge Baek) ook moeten kennen. Zeker als je net dangraadhouder bent moet je hier even rekening mee houden.

Voor de gekleurde banders is het eigenlijk hetzelfde verhaal. De organisatie geeft alleen aan dat sommige dingen nog onder voorbehoud zijn zoals de exacte dag en het aantal onderdelen.  Zoals het er nu naar uitziet zal dit alles op zaterdag 11 november worden afgewerkt. Er zijn de onderdelen sparring en tuls. De kosten voor deelname zijn 90 pond (104 euro) ongeacht 1 of 2 onderdelen.

Conclusie:

Uiteraard is het een fantastisch evenement, ervaring en avontuur! Maar daar hangt in het geval van dit WK een behoorlijk prijskaartje aan. Grof geschat moet je rekening houden met een minimale kostenpost van 1250 euro per persoon. Voor een toeschouwer iets minder omdat er geen deelnemerskosten zijn. Uiteraard hebben we ook gekeken naar andere mogelijkheden van overnachtingen en vervoer maar dit maakt het niet goedkoper. Birmingham en Engeland in het algemeen zijn gewoon duur. Toch hebben we besloten om te gaan peilen onder potentiële kandidaten van onze club voor dit WK of ze ondanks de kosten toch naar Birmingham zouden willen. Je kan dit tot en met volgende week woensdag  17 mei aangeven via onderstaande link. Daarna gaan we inventariseren en overleggen en nemen we een beslissing of we gaan.  We moeten dan namelijk nog een hoop voorbereiden. Geef alleen aan dat je wilt gaan als je er zeker van bent dat je de geschatte kosten wilt en kunt betalen. Een eerste aanbetaling zal voor 30 juni bij de organisatie binnen moeten zijn.  Als je niet wilt zou het fijn zijn als je dat ook aangeeft. Dan weten we in iedergeval dat dit bericht je bereikt heeft.

Voor de jeugd geldt dat er een officiële brief kan worden overlegd aan school om vrij te vragen voor deelname aan het WK.

Voor alle vragen of onduidelijkheden wat betreft het  WK en alles daaromheen kan je bij Michel terecht. Via whatsapp, email of persoonlijk. 

 

In het geval dat we niet gaan, niet getreurd. We zullen we uiteraard de overige Open WK’s, EK’s in de gaten houden die door de verschillende bonden worden georganiseerd. Ook qua kosten variëren die nogal.

.